Hestehandlerens dagbog

Hestehandlerens dagbog

13. januar 2021 Af Anne Søndergaard
(Telefonen ringer)
Kunde: “Hej. Det er Jytte, jeg er på udkig efter min nye stjerne og har hørt du har mange gode heste”
Mig: “Ja, hvad leder du helt specifikt efter? Str, alder, uddannelsesniveau, pris?”
Kunde: “Jeg leder efter en ung hest 3-4 år, 170 + med super kvalitet, skal være virkelig godt gående og så er det vigtig det er en vallak som er brun! Budgettet ligger på omkring 300.000”
Mig: “Jeg har faktisk en stående som matcher det du søger, han er 3 år, super smuk, virkelig talentfuld og meget velgående, har været en drøm at tilride”
Kunde: “Er han brun? Det er vigtigt han er brun! Jeg har altid drømt om sådan en nøddebrun vallak, man kan bare svømme væk i den farve, synes du ikke?”
Mig:”Øøh,joh, helt bestemt… ja, han er brun – meget smuk!”
Kunde: Det lyder bare godt! – men nu bor jeg til daglig i Hviderusland, og alt det her Corona gør det jo lidt besværligt at rejse, så jeg tænkte om ikke du kan filme ham til mig, bare lidt?”
Mig: “Jo, selvfølgelig, jeg har allerede noget film liggende af ham, hvor jeg rider ham, er der andet du gerne vil have filmet?”
Kunde:”Hvis du kan filme ham i stalden, at han bliver sadlet op, får løftet ben, trækkes til og fra fold, hvordan han er alene i stalden og sammen med andre, tage billeder forfra, fra siden og bagfra, så ville det være super!”
Mig: “Ok, det får jeg lige fixet til i morgen)”
(hest vaskes og der filmes og tages billeder den følgende dag og sendes afsted)
Kunde: “Tusind tak for film, det ser rigtig fint ud! Ej hvor er han bare skøn😍. Lige sådan en jeg har ledt efter! Jeg tænkte på, kan du ikke også lige filme at den læsses i trailer? Det er vigtigt for mig den kan køre i trailer”
Mig: “Jo, det kan jeg godt prøve men han er jo kun 3 år, så det er begrænset hvor meget han har kørt endnu, men vi gør forsøget i morgen”.
(Hest trænes i trailerlæsning, det filmes at han går op og kører en lille tur).
Kunde: “Tusind tak for film, det ser super godt ud! Ej hvor er han bare sød! Jeg tænkte på, om ikke du kan køre ham til en ridehal og ride ham der også, så jeg lige kan se hvordan han går i en hal, nu hvor du kun har udendørsbane hjemme hos dig?”
Mig: “Joh, det kan jeg da godt (mens jeg tænker – det kunne jeg jo have gjort igår da vi alligevel læssede den – hvis bare jeg vidste det)
(Hest køres til ridehal og rides og der filmes)
Kunde” Tusind tak for film, det ser super fornuftigt ud, eii han er bare LIGE mig – jeg er totalt vild med ham! Jeg skal bare lige tale med min træner om ham, og så vender jeg tilbage”
4 dage går……
Kunde” Hej igen, nu har jeg tænkt lidt over det, og jeg tror det bliver for ungt med en 3-4 års hest. Siden min søster kørte galt i bilen, hvor jeg sad på passagersædet og jeg efterfølgende brækkede kravebenet, hoften og forskubbede tre nakkehvirvler, har jeg ikke været den modigste. Og da jeg året efter fik diagnosen firbromyalgi og min mand ved et uheld kørte min fod over med traktoren, så den måtte amputeres, har min balance til hest ikke været så god. Det er ikke nogen nem sag at skulle ride med en fodprotese, skal jeg sige dig. – Jeg tror måske også en hest på170 cm bliver lidt for stort til mig, for med mine 153 cm, ville jeg jo slet ikke kunne nå ned omkring den, taget min manglende fod i betragtning. Så jeg er nok mere ude i at finde en 12-13 års uddannet hest på max 165 cm, den behøver ikke være så stort gående, bare den er sød – og nåhr ja, så må den rigtig gerne være sort – har du nogen?